28 de maig 2008

HELENA HUGUET, DE PRIMER D’ESO, GUANYA EL PRIMER PREMI DEL IX CONCURS LITERARI “EL PEQUEÑO CONSUMIDOR”

Com altres anys, el Departament de Llengua castellana ha promogut la participació de l’alumnat del centre en el premi “El pequeño consumidor”. Es tracta d’un concurs convocat, a nivell de tot Espanya, per l’Organización de Consumidores y Usuarios (OCU). S’organitza en dues categories. La primera inclou alumnat de 6è de Primària, 1r i 2n d’ESO; la segona, alumnat de 3r, 4t i 1r de Batxillerat.

Enguany, el tema que es plantejava era Usos y abusos del agua. Les idees podien expressar-se en l’estil que es volgués: reflexió, conte, carta, campanya publicitària… Primer es van triar deu finalistes de cada categoria i després un/a guanyador/a i un accèssit. Doncs bé, entre els finalistes hi havia una alumna de 1r d’ESO A, l’Helena Huguet Cabrol que, al final, va resultar ser la guanyadora de la primera categoria.

L’Helena va escriure una narració molt original que incloïa dues cartes i que s’ajustava molt bé al tema plantejat. La podreu llegir a la revista del centre. Com a guanyadora, rebrà un trofeu, una exclusiva obra en ceràmica, i 1200 euros en material educatiu. A més, el seu text es publicarà al llibre del concurs juntament amb els dels altres finalistes. El premi li serà lliurat el 16 de juliol a l’Expo de Saragossa, on se la convida a passar el dia.

Des d’aquí volem felicitar la guanyadora i agrair l’esforç de l’alumnat del centre que va participar en el concurs. Cal dir que tots els textos eren molt interessants i alguns d’un gran valor literari.