27 de febrer 2008

Un llibre de l’institut fet a l’institut



Un dia després que l’AVE hagués arribat a Barcelona, la Sílvia, l’Eva, l’Elisenda, la Gal•la, la Júlia i l’Anna, en representació de l’alumnat de segon d’ESO vam fer la presentació del llibre “Els arbres del pati”.

El curs passat, fent primer d’ESO, vàrem elaborar aquest llibre que és el resultat d’un estudi dels arbres del pati de l’institut.
Distribuïts en petits grups, tot l’alumnat de primer vam iniciar l’estudi d’un arbre diferent; cada mes sortíem al pati a observar el nostre arbre, ens fixaven en tots els detalls: si havien brotat, si els hi havia crescut les fulles, etc. I anàvem completant una fitxa amb totes les dades que recollíem.
Un d’aquests dies vam agafar, també, un parell de fulles per tal d’assecar-les i premsar-les.
Al mateix temps cada grup vam anar buscant i seleccionant informacions diverses vers el nostre arbre.
Així al final vam acabar confeccionant una fitxa per a cada arbre estudiat (19 espècies en total) amb bastant informació sobre l’arbre (tipus de fulla, tipus de tronc, etc.), una fulla de l’arbre i algunes coses curioses i característiques.

Al llibre s’hi pot trobar, també, una pàgina de presentació, un llistat amb totes les espècies d’arbres que hi ha al pati, un mapa per saber on estan situats, la relació dels grups i l’arbre treballat, un model de la fitxa d’observació que van completar i unes fitxes d’informació general complementària.

S’han confeccionat dos exemplars d’aquest llibre: un es pot trobar a la biblioteca de l’institut i l’altre al departament de ciències experimentals.

A partir d’ara ja podreu gaudir del llibre: “ELS ARBRES DEL PATI”