11 de febrer 2008

Motxilles escolars i prevenció de problemes a l'esquena


Darrerament hem observat a l'institut una "moda", per dir-ho d'alguna manera, que és la de portar les motxilles gairebé a l'alçada del cul. Des del departament de prevenció de riscos pensem que aquesta no és la manera més adequada de portar la motxilla i per això us hem adjuntat un seguit de llocs web on s'explica la manera més adient de portar la motxilla i així evitar possibles dolències a l'esquena. En síntesi la manera ideal de dur la motxilla i el pes de la mateixa hauria de ser el següent:

"Ara bé, per a un ús adequat, el pes de la motxilla no hauria de sobrepassar el 10% del pes del nen, haurà d'estar situada a la zona lumbar o entre els malucs (i no als omòplats), (aquí hi afegiríem: i no a l'alçada del cul), i s’ha de poder graduar segons l'alçada del nen."

A Itàlia el Congrés està treballant en un projecte de llei que regularà el pes i la utilització de les motxilles escolars. Gairebé un 65% d’estudiants del país té problemes d’esquena i calculen que un 10% dels afectats ho són per l’excessiu pes dels llibres que han de transportar diàriament. A més de regular el disseny i el pes que podran transportar les motxilles, el Ministre d’Educació italià proposa d’altres mesures com la publicació de llibres més lleugers, en els que les matèries es divideixin trimestralment, o d’altres relacionades amb el transport del material, com l’obligació que els centres comptin amb taquilles per als alumnes on hi puguin guardar llibres i quaderns.

http://www.farmaceuticonline.com/familia/familia_motxilles.html

http://www.cgcom.org/notas_prensa/2007/07_09_06_espalda.html

http://www.espalda.org/