03 de desembre 2013

Els alumnes de 2nE vam fer pa

Durant la setmana de la ciència els alumnes de 2n E vam observar la reacció del llevat fresc a la massa del pa. Els llevats són ferments vius, fongs comestibles que estan presents de manera natural en l'aire i aliments, els afecten les temperatures tant altes com baixes, la seva temperatura òptima de vida i ,per tant, de treball està entre els 26 i 30ºC. 
Es manté frenat a la nevera entre els 3 i 5ºC i per sobre dels 45ºC comença a afectar la seva acció, per morir al voltant dels 50ºC. Quan afegim llevat en una massa i la sotmetem a una temperatura òptima per aquest (de 26 a 30ºC) comença a transformar els sucres naturals de la farina en gas i alcohol a través d'un treball enzimàtic molt complex. Aquest gas CO2 produeix que el pa tingui una massa més esponjosa. És per això, que s'ha de pastar bé i obtenir masses elàstiques perquè retinguin la major quantitat de gas possible.

Ingredients:
• 500 gr. de farina blanca
• 250 gr. d’aigua
• 10 gr. de sal
• 20 gr. De llevat fresc
• Opcional: 25 gr. de mantega

Recepta: En un bol suficientment gran, poseu-hi la farina i escalfeu-la una mica (vegeu “Ingredients”). Afegiu-hi la sal, el llevat i barregeu una mica amb una espàtula de fusta. Afegiu-hi l’aigua i continueu barrejant fins que noteu que es pot començar a pastar. Amasseu-la bé. Un cop ben treballada , deixeu reposar aquesta massa en un bol i tapeu-la amb un drap en un lloc més aviat calent i sense corrents d’aire. Ha de créixer el doble aproximadament. Torneu a treballar la massa sobre el marbre. De seguida veureu que la massa és més fàcil de treballar. Amasseu només una mica per treure l’aire que s’ha creat dins la massa i, ja podeu començar a tallar-la i a donar-li forma segons el que penseu fer-ne: panets o pans. Deixeu-los reposar fins que hagin crescut, idealment el doble . Aleshores ja els podeu enfornar, amb el forn preescalfat a 200 graus.

01 d’octubre 2013

Albert Paüls Rosillo visita el nostre institut

El passat dilluns 16 de setembre els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat de l’Institut van rebre la visita del Sr. Albert Paüls Rosillo.

El Sr. Paüls Rosillo va néixer a Barcelona fa 87 anys, criat a Corbins i refugiat a Cuba a causa de la Guerra civil espanyola, és ara un advocat amb nacionalitat nord-americana que s’ha decidit a escriure la seva autobiografia.

Durant la seva visita al centre ens va explicar, en llengua anglesa, la seva història. Així doncs, va partir dels records d’infantesa a Corbins, es va endinsar en la Guerra civil i en la seva adolescència a Cuba i les dificultats per trobar-hi un futur en positiu, i va acabar relatant-nos els anys de treball com a cambrer i, al mateix temps , com a estudiant de lleis a la Universitat de Miami.

Advocat d’èxit, la seva trajectòria personal i professional es fonamenta en la tenacitat, el treball i la voluntat de ser, valors que el converteixen en un exemple a seguir pels joves d’avui dia.



19 de setembre 2013

Beques generals per a l'alumnat de batxillerat

El Ministeri d'Educació, Cultura i Esport ha ofert una convocatòria de beques per a estudiants que el curs acadèmic 2013-2014 cursen ensenyaments postobligatoris. Trobareu tota la informació aquí
El procés de tramitació és on-line.El termini acaba el 30 de setembre de 2014.
 
Si necessiteu més informació, contacteu amb la secretaria del centre.

Intercanvi Quebec-Catalunya

L'INS La Serra participa en un programa d'intercanvi entre alumnat de Catalunya i del Quebec.
Els objectius del programa són que l'alumnat català millori la competència comunicativa en francès, apropar ambdues comunitats i establir vincles de treball comú per al professorat d'ambdós territoris.
L'intercanvi, que té una durada de 3 mesos, va començar diumenge 15 de setembre amb la rebuda de l'alumnat quebequès. L'alumnat català s'estarà al Canadà del mes de gener a l'abril.






 Fotografia de l'arribada a l'aeroport de Barcelona el diumenge 15

29 d’agost 2013

19 de juliol 2013

Laura Bòria i Anna Garcia premiades al concurs de fotografia de MecarTec 2013

Les alumnes del nostre institut, Laura Bòria i Anna Garcia, han estat premiades al concurs de fotografia organitzat pel MERCATEC. En el següent enllaç podeu veure les fotografies premiades, per accedir-hi cliqueu aquí