11 d’abril 2016

CELEBRACIÓ DIA MUNDIAL DE L'ACTIVITAT FÍSICA

El Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF), que se celebra cada any el dia 6 d'abril, pretén sensibilitzar la població sobre la importància que té per al seu benestar aconseguir un nivell d’activitat física saludable. I també vol donar a conèixer les recomanacions d’activitat física de la Organització Mundial de la Salut (OMS) entre la població, amb el missatge “Acumula 30 minuts d’activitat física cada dia, per als adults i 60 minuts, per a infants i adolescents”. 

L’eslògan d’aquest any és “Infant actiu = adult saludable”, una referència a la importància d’iniciar des de ben petits la pràctica d’activitat física. 

L’activitat física i l’esport en l’etapa infantil i juvenil té múltiples beneficis com afavorir el creixement i el benestar emocional, millorar el rendiment acadèmic i treballar els valors personals i socials, entre d’altres. Practicar activitat física de manera regular és una eina efectiva de millora de la qualitat de vida relacionada amb la salut, alhora que suposa un factor protector per a diferents problemes de salut crònics (hipertensió, diabetis, dolors musculars, problemes de l’aparell circulatori, de salut mental i càncer, principalment), i una eina de prevenció de conductes de risc associades a hàbits tòxics (alcohol, tabac i drogues). 

Per aquesta raó, per conscienciar als nois i noies de tot Catalunya, des del departament d'Esport Escolar de la Generalitat de Catalunya es va proposar a tots els centres de Pla Català d'Esport a l'Escola que durant la setmana dediquessin una part del seu temps a que tots els nois i noies de l'escolar saltessin a corda i acumulessin el major nombre de salts possibles. 

Al nostre centre i durant tota l'hora del pati del divendres tothom del centre va disposar de cordes per poder fer voluntariament tants salts de corda com van voler. Gràcies a la cola.laboració inestimable de l'alumnat de la USEE, es van confeccionar uns panells informatius i es va comptar el nombre de salts de cada classe. 

En total vam arribar als 13.224 salts de corda!!! Déu n'hi do!!!