29 de maig 2015

JOAN TORNÉ ENRICH GUANYA L’OLIMPÍADA DE CIÈNCIES DE LA TERRA I MEDI AMBIENT

L’alumne de 2n de Batxillerat, Joan Torné i Enrich, guanya el primer premi de l’Olimpíada Agroalimentària i Agroambiental, en la branca de Ciències de la Terra i Medi Ambient, convocada per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL).

S’hi van presentar alumnes de 13 centres de les terres de Lleida en les especialitats de Biologia, Tecnologia Industrial i Ciències de la Terra i Medi Ambient. L'objectiu d'aquesta olimpíada és fomentar l’nterès dels estudiants cap a les carreres universitàries que persegueixen formar titulats tècnics en els àmbits relacionats amb el sector agroalimentari i agroambiental, especialment en aquells propis de les ciències i enginyeries agràries, les ciències forestals, la tecnologia d'aliments, la ciència i producció animal i la biotecnologia aplicada a l'àmbit agroalimentari.

 L’olimpíada es celebra a nivell de tot l’Estat espanyol, per la qual cosa es guanyador de la fase nacional participarà en la final estatal que es celebrarà a Madrid durant el mes de juny. L'Escola d'Enginyeria Agrària de Cartagena va posar en marxa aquesta iniciativa ara fa 5 anys. Aquest 2015 s'han afegit més centres d'arreu del territori espanyol: Lleida, Badajoz, Burgos, Lleó, Madrid, Salamanca, València i Valladolid. Això permetrà fer la final estatal per primer cop.